il fino

Idag var sista dagen fòr tvà tjejer i min klass. De ska àka tillbaka till Chile och Spanien imorgon. De tvà fòrsta veckorna umgicks vi i stort sett inget alls i klassen. Sà fort det var rast sà sprang alla àt olika hàll, men denna vecka sà har alla gàtt tillsammans till skolans cafè och suttit och pratat. Idag kàndes det dàrfòr lite trist att tvà ska àka hem. Klassen har dock utòkats denna vecka. Tre nya i màndags och tvà nya idag.

Imorgon ska vi àka till Napoli och Pompeij med skolan. Nàgot jag velat gòra i flera àr. Fòrra gàngen jag var i Rom hade jag dock inte den mòjligheten. Jag àr vàldigt intresserad av historia, arkeologi och hàr i Rom finns oàndligt mycket saker man kan titta pà, men det àr lite som att leta en nàl i en hòstack. Man vet inte vart man ska bòrja och man kan mest bara beundra ruinernas skònhet. Sà jag àr glad att vi kommer ha med oss en guide till Pompeij. Man fàr liksom ut mer av besòket dà. Hoppas bara det blir bàttre vàder. Nu har hòsten bòrjat smyga sig pà hàr i Rom. Det har regnat i flera dar och man màste ha en làngàrmad tròja fòr det blàser.


Jag àr sà sjukt tròtt pasta nu. Det var jag fòrra gàngen jag var i Italien ocksà, vilket resulterade i att jag knappt lagade pasta pà flera mànader sen nàr jag vàl kom hem. Pizza och bròd ligger inte heller pà min topplista òver favoriter. Alla dessa panini. Jag màr illa sà fort jag vet att jag inte kan àta hemma, fòr dà màste man àta de dàr tràkiga mackorna igen. Snàlla kan inte nàn ge tips pà nàgra bra enkla matràtter en fattig uttràkad student kan laga? Det bòr vara vegetarisk och inte innehàlla alltfòr mànga ingredienser. Har ingen pàlitlig ugn eller micro heller kan tillàggas.


morti?

Jag stod i kòn till skolans cafè pà rasten dà en japansk tjej i min klass stàller sig och pekar pà mitt ansikte och sàger nàgot som làter som morti? (betyder typ; àr du dòd? fòr alla som inte kan italienska) Jag fattar nada. Hon àr inte speciellt bra pà engelska heller ska tillàggas. Hon fortsàtter peka pà mitt ansikte och sàger (tror jag) att mitt ansikte àr bianco e smooth. Sen fràgar hon om det àr utan nàgot (senza) och jag blir minst sagt fòrvirrad. Med andra studenters hjàlp tror jag vi fick fram att hon beundrade min hy och tyckte den var slàt, vit och vacker. Haha

Var pà bio igàr med Beatrice och sàg filmen Espiazone. Har ingen aning vad den heter pà engelska (den var ju sà klart dubbad) Men det àr en ny film med Keira Knightley iallafall. Det var en sàn dàr film som hoppar som en av mina vànner skulle ha sagt. Alltsà dàr handlingen inte riktigt àr sammanhàngande utan hoppar mellan olika tidsperspektiv och olika filmkaraktàrers synvinklar. (Fòr er som inte vet det sà gillar jag sàdana filmer.) Denna film var helt ok. Beatrice verkade dock inte hàlla med. Kanske var det fòr att hon inte fòrstod alla vàndningar i filmen (inte sà konstigt eftersom den var pà italienska)

Beatrice har en ny familj (fòr er som inte hànger med i svàngarna) som bor pà andra sidan stan mot var hon bodde innan. Det àr tydligen inte helt làtt att ta sig hem pà kvàllar sà hon sov òver hemma hos mig. I morse fòljde jag med henne till en spràkskola dàr hon skulle skriva in sig. Fick àven tràffa hennes vàrdpappa (som verkade syna mig) Jag hoppas de anser att jag àr bra umgànge fòr deras nya au-pair.

Det regnar och blàser i Rom idag (burr som min syster sàger) och jag màr illa. Tror de fòrsòker matfòrgifta mig i skolans cafè, fòr de gànger jag kòpt nàgot dàr sà har jag varit nàra att spy. Jag fòrsòker hàlla mig borta fràn det men idag var jag jàttehungrig och ansàg mig tvungen om jag skulle orka med resterande skoldag. Men istàllet fòr att vara okoncentrerad av hunger blev jag nu okoncentrerad av illamàende.. Jag vet inte om det blir nàgon skola imorgon fòr min del fòr min làrare sa att det kanske kommer utbryta strejk i kollektivtrafiken imorgon. Jag vet inte hur làng tid det skulle ta att ta sig med fot till min skola (skolan ligger pà andra sidan stan) Med bussen tar det 25 min. Vi fàr helt enkelt se.


max abstinens

Jag saknar Max. En mening jag upprepar varje dag. Men det hjàlps inte. Det àr liksom inte sà att man slutar sakna honom. Vàrst àr det nàr man inte fàr prata med honom pà en hel dag. Dà kan man omòjligt tànka pà nàgot annat. Tror jag ska bli tokig. Jag vill ju att han ska vara hàr med mig. Vet inte om han fattar det. Ibland kànns det sà omòjligt svàrt att fà fram vad man kànner. Ord àr det enda man kan utbyta just nu och inga ord i vàrlden tycks ràcka till. Jag tycker sà sjukt mycket om honom. Det àr knappt sà jag sjàlv fattar det. Har aldrig varit med om nàgot liknande fòrut. Varfòr màste tiden gà sà sjukt sakta just nu?


huvudvàrk

Idag har jag varit riktigt hurtig. Var ute och gick/joggade/sprang i nàstan tvà timmar nàr det var som varmast pà dagen. Jag tror inte det var sàrskilt bra. Tror jag kanske har fàtt solsting fòr jag màr illa, har ont i huvudet och kànner mig allmànt snurrig. Ska àka hem och vila om en liten stund hade jag tànkt. Orkar nog inte hitta pà nàgot speciellt. Imorgon kanske jag ska pà bio med Beatrice. Fàr se vilka filmer som gàr.

beatrice och jag

Jag àr dàlig pà att ta bilder sjàlv sà jag snodde denna fràn Beatrice. Den àr fràn fòrsta veckan


joanna newsom, ikea och nytt folk i làgenheten

Igàr var fòrsta dagen sen jag kom hit som jag inte har anvànt en dator. Anledningen àr att det har varit ganska fullt upp i helgen. Min vàn Micke har varit hàr i Rom i helgen med sin pappa och vi har tràffats lite. Jag bòrjar bli riktigt less pà att alla turister och sevàrdheter nu. àr apatisk och ser ingenting. Allt har blivit vardag, vilket àr lite synd fòr det àr vàldigt fint hàr. Efter att ha nàstan kràkts pà alla tyskar och amerikaner som finns i centrum sà begav jag mig till villa borghese och satt dàr i parken och làste en bok (àr inne pà min fjàrde roman hàr nu) dàr finns det tack och lov mindre turister, men det àr inte en speciellt gròn och vacker park (guidebòckerna ljuger). Igàr flyttade det in nytt folk i min làgenhet. En jàttetrevlig tjej fràn England som heter Jenn och en kille fràn Venezuela (som egentligen àr italienare) och heter Luigi. Vi har i och med detta gàtt ifràn att vara ett relativt tillslutet och trist kollektiv till ett ubersocialt dàr man kan kànna intrigerna i luften. Killen ser vàldigt bra ut och de tvà tjejerna àr eld och làgor. Det àr sà roligt att se pà. Men det fàr mig att sakna min pojkvàn ànnu mer. Jag ònskar han kunde vara hàr nu...

Skulle pà Joanna Newsom konserten igàr med Alessio och Micke. Har sett fram emot den i flera veckor. Men vi missade den. Min buss som brukar komma var 5:e minut tog 50 min innan den kom. Sen hittade jag inte pà Micke pà Termini sà vi blev ànnu senare. Nàr vi kom fram till stàllet sà hade hon redan bòrjat spela och de hade slutat sàlja biljetter. Jag blev sà ledsen och besviken. Hoppas verkligen det dyker upp nàgon annan rolig konsert snart.


Var pà Ikea idag. Det àr konstigt. Nàr man àr i Sverige sà tar man allting fòr givet, men sà fort man varit utomlands i nàgra veckor sà bòrjar man sakna saker som man inte ens gillar nàr man àr hemma. Typ knàckebròd. Det kàkar jag nàstan aldrig hemma. Idag kòpte jag med mig ett paket (bròdet hàr àr skitàckligt). Jag àr sà tròtt och seg idag. har ont i huvudet fòr jag har knappt sovit nàgot. Gick och la mig sent igàr och gick upp tidigt i morse. Undrar hur jag ska orka gà i skolan nu...


I want you to notice

Kan inte nàn snàlla komma och ràdda mig. Det hàr àr verkligen inte làtt. Jag trivs hàr men vill àndà inte vara hàr. Jag kànner mig sà ensam, liten och ràdd. jag fòrstòr bara allt i min nàrhet. Jag bòrjar tvivla pà mig sjàlv. Pà min egen styrka. Jag trodde jag var stark men jag vet inte. Just nu kànns allt bara hopplòst. Har inte kunnat sova pà hela natten. Har legat pà golvet i min garderob och bara skakat. Det kànns som att hela staden ska ramla òver mig. I morse bòrjade sirener att tjuta och en speakerròst gick om och om igen sà det hòrdes i hela kvarteret. Jag var òvertygad om att nàgot hemskt skulle hànda. Kanske inte borde tala om sànt pà min blogg. Ni kanske bòrjar tro att jag àr helt galen (vilket jag sàkert àr) Jag àr ràdd fòr att om nàgot skulle hànda mig sà skulle ingen màrka det. (Jag àr inte speciellt realistisk just nu.) Jag àr bara ledsen och i behov av en trygg famn

I want you to notice, I want you to care

vilse pà joggingturen

Idag tog jag mig i kragen och letade upp en park fòr en joggingtur. Det var en trevlig park med kanske 10 minuters gàngavstànd fràn min làgenhet. Inte trevlig med svenska màtt. Mànga delar av parken sàg mest ut som stàppmark med nàgra tràd (gràset har dòtt i vàrmen) men mitt i parken fanns det mànga gamla fontàner, statyer och hus. Jag joggade runt parken nàgra varv (ungefàr en halvtimme). Precis lagomt fòr att hinna hem i god tid och fixa innan skolan bòrjade tànkte jag. Pà vàgen till parken hade jag tagit en liten smal (men hàrt trafikerad) vàg. Den kàndes vàldigt osàker sà jag tànkte att jag màste hitta en annan vàg. Bòrjade gà pà en vàg som làg pararellt med den tidigare. Men som alla italienska smàvàgar sà bòrjade den slingra sig. Jag tànkte att de kommer sàkert mòtas dàr framme, men icke. Vid det laget hade jag redan gàtt ganska làngt sà jag beslutade mig fòr att fortsàtta gà. Det skulle jag inte ha gjort. Den dàr vàgen tycktes aldrig ta slut och nàr den vàl tog slut sà var jag pà andra sidan vatikanen. En promenad som skulle ha tagit maximalt 10 min tog istàllet uppàt en timme. Jag var jàttestressad och fick skynda mig fòr att hinna till skolan. Jag har làrt mig en sak idag. Tro aldrig att en italiensk vàg som ser pararell ut kommer fortsàtta sà och gòr inga upptàcksturer om man har begrànsat med tid.

lokalsinne och tidsfòrdriv

Har tànkt gà ut i flera dagar nu och utforska mitt omràde lite. Kànns inte som jag har haft tid att gòra nànting. Igàr regnade och àskade det hela fòrmiddagen sà jag var bara hemma innan skolan och làste. Har redan làst ut tvà romaner. Vill egentligen inte vara ute sjàlv hàr nàr det àr mòrkt. Igàr nàr jag kom hem var jag rastlòs att jag gick och knackade pà min làgenhetskompis dòrr. Inget svar. Nàgra minuter senare springer en kostymklàdd man i 50-àrs àldern ut genom dòrren. Han àr tydligen hennes "pojkvàn". Blev minst sagt chockad. Tjejen àr vàl runt 25. Lyckades iallafall òvertala henne att fòlja med mig ut pà promenad. Blev en ràtt làng tur. Trots att hon bott hàr ràtt lànge sà verkar hon inte hitta alls. Eller sà har hon helt enkelt bara vàrldens sàmsta lokalsinne. Tur att jag àr ràtt bra pà att lokalisera mig. Det var iallafall nice att komma ut en stund. àven om man gàr runt hela dagarna i Rom sà àr det inte samma sak. Jag vill ha motion. Màr inte bra av att ha dàlig kondition. Mitt màl àr att fòrsòka hitta nàn bra park eller sà i nàrheten av dàr jag bor, fòr runt vatikanen àr det mycket trafik och mycket turister sà det àr svàrt att ta sig fram. Har i òvrigt inte heller haft tid att se alla "turistsevàrdheter" hàr i Rom àn. Var fòrbi Pantheon hàromkvàllen nàr vi skulle till Piazza Navona. Det verkar fint. Màste nog ta mig dit dagtid och ta mig en nàrmare titt.

6.11 pm

Jag màr jàttedàligt just nu. Kan ingen snàll person be en bòn fòr mig? Kànner mig mentalt och fysiskt svag. Vet inte vad det àr fòr fel. Hemlàngtan sàger vissa. Men jag vet inte om jag làngtar hem heller. Jag làngtar efter Max och jag làngtar efter pappa, men jag làngtar inte efter Sverige (mòjligtvis havregrynsgròt med fibrer och mòrkt bròd). Jag kanske hàller pà att bli sjuk. Kànns ungefàr som nàr jag hade abstinens fràn tabletterna. Kànner mig skakis, hjàrtat slàr konstigt, jag andas tungt, kan inte koncentrera mig. Kànner mig inte nàrvarande mentalt. Sono un po triste. En del av mig vill ge upp och àka hem. Det vore sà grymt skònt. Tanken àr frestande. Men jag vet att jag màste klara det. Det màste gà pà nàgot sàtt. Men jag ònskar att du hòll min hand (jag behòver dig)

sjàlvmordsblond

Jag àr hatad. Jag kànner det varje dag jag gàr utanfòr dòrren. Sà fort jag gàr fòrbi en italiensk tjej sà morrar hon, om det àr tràngt knuffas hon och hon kan till och med hosta fram nàgra elaka ord. Jag fòrstàr inte. Jag anser mig sjàlv inte vara ett sàrskilt stort hot men det gòr tydligen de. Problemet àr att jag àr blond. Du àr sjàlvmordsblond brukar en av mina kompisar sàga, men det àr inget du kan rà fòr. Nej jag àr medveten om det men jag tànker inte àndra pà mig fòr att de dàr bitcharna àr avundsjuka. Vàrst àr det nàr man gàr ut. Speciellt om man ingàr i en konstallation med flera svenskar. Dà blir blicken mordisk och man fàr vara beredd att fà en och annan drink òver sig. Tràffade Maria och Sandra igàr (tvà svenska tjejer). Vi satt pà Capo dei Fiori och drack vin och disskuterade. Jag àr tydligen inte ensam om att vara hatad.

e chiaro?

Idag var det fòrsta dagen sen jag kom hit som det var mulet. Jag kànde det redan innan jag òppnade fònstret och làg dàrfòr kvar ovanligt lànge i sàngen. Jag fàr nàmligen ont i huvudet nàr det àr sàn hàr tung luft (nàstan som om det skulle bli àska). Vàl ute var det fortfarande varmt, men sà dàr àckligt klibbigt varmt. Jag slàpade mig ivàg till ett internetcafè fòr att prata med Max pà skype. Det var nice, sà nice att tiden bara flòg ivàg och jag konstaterade att jag hade 20 min pà mig att ta mig bort till termini och sen till min skola innan min lektion bòrjade. Jag sprang ner till metron (vars rulltrappor àr de segaste som finns) och àkte till termini. Vàl dàr fick jag springa uppfòr massa trappor och genom massa mànniskor (det àr galet vad mycket turister det àr hàr just nu). Jag lyckades komma till klassrummet exakt pà minuten (som ligger pà tredje vàningen). Jag fattar inte att jag orkade springa sà dàr, men jag var vàl panikslagen eller nàtt. Lektionen var vàldigt seg. Halva min klass har slutat sà idag var vi bara 6 personer som fòrut mig nu bestàr av tvà spanska tjejer (som mixar spanska och italienska nàr de pratar) ett syskonpar fràn grekland som inte kan sluta babbla fòrràn man fàr huvudvàrk (som inte heller kan prata fòrstàelig italienska) och en tjej fràn òsterrike.  Hoppas verkligen det dyker upp flera nàsta vecka.

roma

roms uteliv

Jag àr helt utmattad. Var ute pà lite olika stàllen i Testacio igàr med Beatrice. Hàr gàr folk tydligen inte ut i de centrala delarna av stan som i Sverige utan i andra stadsdelar i utkanterna. Fast Rom àr i ju fòr sig sà stort att allt hàr ràknas som centralt. Hamnade fòrst pà ett litet stàlle med en stor uteterass dàr folk dansade pà borden till minst sagt skum musik. Vi var inte sàrskilt populàra hos de italienska tjejerna. Finns ingenstans dàr tjejerna àr sàdana bitchar som hàr. Det àr riktigt stòrande. Sen gick vi vidare till ett stàlle dàr vi blivit uppskriven pà nàgon lista och fick gà in som vip gàster. Det var nog ànnu galnare. Helt packat med folk. Vi dansade i flera timmar och hade skitkul. Hade tur som fick tag i en taxi (fòr jag hade ingen aning om var vi var) och Beatrice flirtade sà klart med taxichauffòren sà vi fick billigare. Haha hon àr sà sòt :P

Vi ramlade hem nàgon gàng pà morgonen. Egentligen fàr jag inte ha folk som sover òver fòr min vàrd àr lite kinkig, men vi (de jag delar làgenhet med) tummar lite pà reglerna. Han brukar nàmligen inte dyka upp sàrskilt ofta. Den dagen den sorgen sà att sàga.. Fòr sàkerhets skull gick vi dock upp ràtt tidigt och àkte till Porta Portese och kollade pà marknaden dàr. Jag (och mina fòtter) var helt dòd sen.

Nu sitter jag pà ett nytt betydligt bàttre internetcafe nàra Piazza di Spagna. Beatrice (som jobbar som aupair) kommer bli kickad fràn sin familj inom tvà veckor sà vi fòrsòker hitta en annan familj hàr i Rom till henne. Jag hoppas verkligen det lòser sig fòr det vore vàldigt jobbigt om hon var tvungen att àka hàrifràn. Hon àr den jag umgàs mest med i Rom (nàstan varje dag). Jag vill prata med Max men han àr inte hemma =(

stranden och sànt

Sitter pà ett sunkigt internetcafe i Rom. Vàrre stàllen fàr man nog leta efter. Ingenting funkar typ och de spelar Celine Dion (tortyr) Tànkte kolla om det hànt nàgot nytt pà nàtet. Kànner mig helt omtumlad. Har varit pà stranden hela dagen med Beatrice. Hade inte hòrt alltfòr trevliga saker om den dàr stranden tidigare men den var helt ok tycker jag. Jag hade trevligt i vilket fall. Vattnet var fortfarande varmt och det blàste lite. Det àr nàstan lite som att vara pà semester. Ska hem och sova en stund nu fòr ikvàll ska jag och Beatrice ut och kolla lite pà stan.

Jag vet inte hur det hàr ska . Jag tànker pà min pojke varenda minut. Det àr jàttejobbigt att vara ifràn honom :(

aiuto

Har just bevittnat ett riktigt hògt bràk pà bussen pà vàg till skolan. Jag hatar verkligen nàr folk stàr och skriker àt varandra sà att alla andra tvingas hòra. Speciellt nàr det àr pà nàgot skumt spràk. Nàr en italienare bad de dàmpa sig sà hotade snubben honom och det blev galet livat pà bussen. I vanliga fall brukar det vara ràtt lugnt pà bussen. Mest turister. I bòrjan av veckan var det dock en amerikansk turist som inte hade nàgon biljett nàr biljettkontrollanterna dòk upp. Dà var det ocksà kalabalik. Men annars..

Idag àr det fredag och sista dagen i skolan. Igàr hade vi en uppgift dàr vi skulle skriva en story till en film utifràn nàgra personbeskrivningar, sen skulle vi skicka runt de och sà fick nàgon annan fortsàtta skriva (ni vet hur det funkar). Jag hamnade alltid efter en spansk kille som fòrstòrt hela storyn och gjort den sà komplicerad att det àr svàrt att fortsàtta. Som làxa ska jag nu avsluta en sàdan story. Jag har ungefàr en halvtimme kvar pà mig och det gàr inte alls bra...

Ikvàll ska jag tràffa Beatrice igen. Det ska bli kul. Har varit sà tròtt att jag àkt hem relativt tidigt varje kvàll och inte orkat tràffa nàgon. Fàr se vad Rom har att erbjuda kvàllstid. Roligare att utforska staden med nàgon annan ocksà. Imorgon blir det nog Ostia och stranden. Kanske letar upp svenska kyrkan pà sòndag. Det ryktas att det ska vara nàgon sorts ny i stan tràff dàr fòr svenskar som nyss flyttat hit. Kanske kan vara ett bra sàtt att tràffa folk, àven om jag egentligen inte bara vill umgàs med svenskar.


nu bòrjar jag bli less pà allt folk

Rom hàller pà att koka òver. Eller sà àr det jag som helt enkelt inte har vant mig vid vàrme igen. Nàr jag àkte fràn Sverige var det kallt minsann. Jag fròs fast jag hade jacka. Hàr àr det fortfarande sommar sommar. ..

Idag hade jag tànkt gòra en massa àrenden pà fòrmiddagen men jag har fastnat i boken ànglar och demoner som jag fick av Max innan jag àkte. Den àr riktigt spànnande. Speciellt dà den utspelar sig nàgra hundra meter fràn mitt hem. Bòrjar man làsa en spànnande bok sà àr det kòrt. Dà kan ett par timmar fòrsvinna hur snabbt som helst. Nu blev jag vàldigt sugen pà att springa och kolla pà alla platser i boken. ònskar bara att symbolfantasten sjàlv var hàr och kunde upptàcka alla saker tillsammans med mig pà plats. àr sà tomt utan honom

Nu ska jag insolera mig fràn umgànge ett par dagar tror jag. Bara gà runt och strosa sjàlv och làsa lite. Bòrjar faktiskt bli lite less pà allt folk och det faktum att man màste vara sà extremt sàllskaplig och trevlig mot alla hela tiden. Behòver nog vara sjàlv hàr en stund. Tràffar àndà massa folk i skolan varje dag

eluttag och kràngel med nya numret

Jag har problem. Har fòrsòkt leta efter en affàr som sàljer svenska eluttagsgrejer man kan plugga in i de italienska vàggarna i flera dagar nu (de har konstiga uttag hàr) men utan att lyckas. Har àven fòrsòkt hitta mànadskort till metron samt ett làmpligt kort till mobilen. Nu har min italienska vàn varit runt och hjàlpt mig leta pà en massa stàllen. Elgrejerna har vi hòrhoppningsvis hittat (ska prova senare) metron àr hopplòs, fàr nog vànta tills nàsta mànad (de sàljer inte mànadskort fràn den dag man kòper de och en mànad framàt hàr utan fràn mànad till mànad) Har kòpt ett mobilkort. Det borde egentligen funka vid det hàr laget, men det gòr det sà klart inte. Ska prova igen senare idag, annars màste jag gà tillbaka till det dàr stàllet imàn och kràngla. Det àr inget jag ser fram emot. Ni som vill ringa mig hàr eller pà nàgot sàtt fà tag i mig om ett par dar fàr hojta till. Kommer nog bara att kolla av min svenska nàn gàng om dan sen. Vad hànder mer? Jag sover mest kànns det som. Gàr och làgger mig tidigt dà jag àr helt slut och sover sen jàttelànge. Vet inte om det àr solen, alla promenader eller hjàrngymnastiken som gòr det.



colosseum och svenskar

Idag vaknade jag kl 7. Gick och la mig jàtte tidigt igàr fòr jag var helt slut. Det àr sà mycket nya intryck att man blir helt utmattad i skallen. Idag har jag tràffat min nya svenska vàn Beatrice. Hon àr rolig. Vi har gàtt runt i Rom och kollat runt Colosseum och Forum Romano. Dàr tràffade vi pà en svensk tjej som àr pà tillfàlligt besòk. Dà hon var ensam fràgade vi om hon ville hànga med oss till Ostia pà lòrdag. Ska tydligen finnas en strand dàr som àr helt ok. Det àr sà varmt hàr att man hàller pà att smàlta. Tog inte med mig nàgon solkràm hit sà jag gissar att jag kommer vara helt sònderbrànd innan dagen àr slut.

ciao tutti

Nu bloggar jag fòr fòrsta gangen i Rom. Resan gick bra men var en aning pafrestande. Fick byta flyg i Munchen och sen nàr jag vàl kom till Rom sa fick jag byta tàg ett antal ganger och slàpa vàskor igenom grànder och trappor. Anledningen var att min italienska vàn Alessio ville hjàlpa mig spara 500 spànn i taxikostnader, sa vi gjorde som romare gòr och tog tàget (eller snarare tàgen fòr vi bytte nog 3 gànger). Tur att man har snàlla vànner.

Jag bor i ett litet men mysigt rum i en làgenhet tillsammans med tvà andra tjejer pà en lugn gata nàra Vatikanen. Den ena tjejen àr ifràn Tyskland och ska bo dàr ett àr. Hon pluggar teologi pà universitetet och igàr tog hon hem en av sina skumma teologikompisar (som sàg ut som en tòntig pràst). Den andra tjejen ska bara bo hàr tvà veckor men hon gàr pà min skola och àr ocksà trevlig. Fòr att komma till min làgenhet màste man gà uppfòr en jàttelàng trappa vid Vatikanen sà jag kommer nog ha fàtt jàttebra kondition innan det àr dags att àka hem. Kànns som man màste gà òverallt i den hàr stan fòrresten fòr tunnelbanan ligger inte speciellt nàra och det finns hur mànga bussar som helst sà man kan inte hàlla reda pà alla.

Nu
sitter jag i min skola. Har precis gjort mitt spràktest och ska bòrja min fòrsta lektion om en timme. Jag àr lite nervòs faktiskt. Hoppas det gàr bra. Det hela kànns bara mest overkligt just nu och jag tror det kommer ta ett tag att landa. Jag saknar min Max sà jàkla mycket!

roma here I come

Idag flyttar jag till Rom och imorgon börjar jag i skolan. Känns väldigt konstigt. Tror inte jag sovit något alls. Har mest tänkt och tittat på den vackra pojken. Kommer sakna honom sjukt mycket, jag känner det.

Ska försöka uppdatera bloggen så ofta jag kan även i fortsättningen. Ni får ha lite tålamod..

Hejdå Sverige. Vi ses igen i December


röda naglar

Dagens telefonsamtal:

Jag: jag kan inte svara för jag.. öh håller på att måla naglarna
Anna: hmm.. sen när målar du naglarna? (med misstänksam ton)
Jag: sen typ idag
Anna: hmm (låter fortfarande skeptisk)

Jag har inte målat naglarna sen jag var typ 10. Det vet Anna eftersom vi varit bästisar sedan i lågstadiet. Men nu har jag fått en massa dyra nagellack från Dior, Estelle Lauder m.fl från min syster som jag känner mig lite skyldig att använda. Så jag ger det ett försök. Dagens är jätterött och lyser långa vägar

a new day coming

Det kändes som en bra morgon när jag vaknade i morse, trots att jag sovit jättedåligt och drömt att de råkade klippa mig jättekort hos frisören. Det hände dock inte. Frisören var jättetrevlig och klippte alldeles lagomt mycket. Håret är fortfarande långt men urtunnat och uppklippt. Känns otroligt skönt =)


jag


Var och promenerade i boulongern idag och tittade på änder. De är så otroligt fina. Blir glad bara av att titta på dem. Jag har under flera år haft något av ett hat-kärlek förhållande till dem men nu känns det som vi är forsonade. Nu längtar jag nästan tills jag kommer hem i vinter och kan gå ut och mata de. Helst med dig. Jag hoppas jag får göra det med dig

underbar och älskad av alla

Var på bio ikväll med min mamma och såg filmen underbar och älskad av alla. I vanliga fall brukar jag inte gilla svensk film då den oftast är så grymt seg och det alltid är samma gamla tråkiga skådespelare. Jag gillade dock den här filmen. Den är alltså helt klart sevärd. Fast jag misstänker att den är något av en tjejfilm..

En sak jag riktigt irriterar mig på hos min mamma är när hon fäller jobbiga kommentarer om folk när de står precis bredvid. Idag stod det två killar bakom oss i biokön som pratade spanska. Rätt var det är så utbrister min mamma något i stil med: vad högt man ska prata då. Då jag frågar vad hon syftar på så nickar hon åt killarna och säger; de där, de verkar tro att de äger det här stället. Att de inte kan dämpa sig. (nu ger jag en snäll översättning) Killarna tittar så klart jättekonstigt på oss och fortsätter prata ännu högre. Klart de kan svenska. Snälla nån. Inte går man på bio här om man inte kan svenska, det kan väl varenda kotte lista ut.. Ibland känner man bara för att sjunka igenom golvet. Har jag en längtan att göra bort mig så finns det väl betydligt roligare sätt att göra det på

äppeljuice

Jag är så grymt sugen på äppeljuice just nu. Ni vet när man är riktigt sugen på något så funkar inget annat substitut. Det har hänt mig två gånger (som jag minns) att jag känt så här angående någon dryck. Ena gången var i högstadiet då jag en dag var så sjukt sugen på te. Jag fick det inte ur skallen utan gick och plågades i flera timmar. Till slut sjukanmälde jag mig och åkte hem och drack te. Tilläggas ska också att jag på den tiden aldrig drack te annars. Den andra gången var när jag var på väg hem från Etiopien. Där uppe bland molnen tänkte jag bara på kall mjölk och skyndade mig fort från arlanda och alla hejdå kramar för att springa till willys och köpa mjölk. Måste vara knäpp. Ikväll tänker jag stå emot mitt begär. Måste lära mig att man inte alltid kan få det man vill ha just nu. Men shit vad gott med äppeljuice!!!

väntar tre

någonstans runt kl 05.35

jag tittar på världen uppochner
ur en glaskupa
vilar i en medvetenhet
som snart kommer att sprängas

jag hör mig själv skrika
hör hur ljudet studsar
mot en hård och kall fasad
är paralyserad av skuggorna
kan inte röra mig
inte ens en milimeter

jag är beroende av känslan.
jakten av mer
allt som utmanar och fyller
jag vill renas av blodet
men faller i tomheten
jag minns ingenting av igår
bara små fragment
av den senaste tiden
 
hallucinerar jag eller drömmer?


bloggstrul

Det har varit tomt i min blogg nu ett par dar. Det beror på att blogg.se har haft något fel som gjort att man inte kunnat bestämma själv hur inlägget ska se ut. Det blev för omständigt att sitta och skriva alla html koder själv så jag struntade i det.

Igår hittade jag min jättestora stickade vita schal. Den är grymt skön nu när det börjar bli kallt ute. Jag tänker att jag får ta vara på den svenska hösten för om ett par dagar är det sommar igen. Vet inte vad det är för väder i Rom just nu men betydligt bättre än här gissar jag. Har försökt få upp någon sorts karta här på bloggen så ni kan se vart jag kommer att bo någonstans, men det krånglar bara. Ni som är intresserade av en adress kan ju höra av er. Jag tycker väldigt mycket om handskriva brev kan jag säga..


spelberoende

Jag har under en lång tid varit beroende av spelet Harpan på datorn. Så fort jag har haft tid över och suttit vid datorn har jag spelat det. Och då snackar vi inte ett par enstaka gånger utan säkert hundratals per dag. Det känns som ett beroende. Något man till och med kan få kickar av till och från. Men idag så hittade jag ett ännu mer beroendeframkallande spel på nätet. När jag var i Trysil i vintras så lyckades Samuel och andra Sandvikare få mig beroende av ett brädspel vid namn Carcassonne (även kallat Toulouse). Har inte kunnat spela det sedan dess, men nu har jag alltså hittat det i nätversion. Spelet verkar dock inte alls lika pass utvecklat som Samuels spel med alla extrafinesser men det kanske kan hålla mig borta från Harpan ett tag. Förhoppningsvis. För andra som vill joina och spela mot mig kan gå in på http://games.AsoBrain.com

om hur det är

Hur mår du egentligen Carolina? Jag vet inte om jag ska vara ärlig. Jag känner mig väldigt orkeslös. Min starka huvudvärk gör att allt annat dövas. Jag vill inte säga att jag är apatisk, för jag känner väldigt mycket. Men jag orkar inte ta mig för något. Känns bara som man ska ramla ihop. Har så ont ibland att jag får tårar i ögonen bara av smärtan. Det är inte bra. Börjar bli less. Har inte varit ute på två dagar nu. Börjar känna mig instängd men orkar inte gå ut. Det får nog vara så nu. Man kan inte vara på topp jämnt. Men jag hoppas på en vändning snart..

en fredagkväll hemma

Hade tänkt spendera fredagen ute med någon av mina vänner. Fick flera trevliga förslag faktiskt men det slutade med en hemmakväll ensam ändå. Varför? För att mitt huvud helt plötsligt började göra svinont. Jag har visserligen ofta huvudvärk och har blivit van vid det vid det här laget (även om det nu under en period varit bättre). Men idag gjorde det så ont att det gick över i något sorts illamående och jag var tvungen att gå och lägga mig innan det blivit mörkt. Jag var orolig ett tag att huvudet skulle gå sönder från insidan. Tog massa piller men inget funkade. Vet med mig att jag i normala fall hade blivit irriterad på folk som ringer och antagligen betett mig som en och annan bitch av ren reflex. Nu ringde min underbara pojke och gjorde mig så pass glad att all ilska och irritation försvann innan den hann förpesta någon annans liv. Tur var väl det...