cheap monday och gamla stan

Fick äntligen mina pengar häromdan. De som jag egentligen skulle ha fått i mars för den tid jag hade praktik men som har tagit en evighet att komma. Efter att knappt ha köpt något på flera månader så blev det här en riktig u-turn. Köpte sju skivor på rea häromdan och brände tusen spänn idag på kläder. Något som var mycket välbehövligt.

Har haft ett par riktigt softa dagar i sthlm. Badat, umgåtts med syrran, kollat på film, promenerat i gamla stan, lagat mat med en underbar människa samt träffat min goda vän emmy. Kommer att vara här nästa vecka också. Ska ta hand om systers katter och fortsätta softa.



gamla stan




you take my breath away

krigsrop och babyboom

Det är mitt i sommaren och jag har nog aldrig varit så här sysslolös förut. Inte ens när jag var arbetslös. Det tar på pskyket och jag har för tillfället väldigt dåligt tålamod. Fråga bara den stackars tapeten i Kerras hall. Som tur är har man trogna vänner som aldrig sviker. Har blivit många sena nätter också på sistone. Det ska man dock inte beskylla de för. Sover väldigt dåligt på egen hand också. Nästa vecka blir det förhoppningsvis en aning bättre. Ska tillbringa en vecka i Sthlm. Ska bli skönt med lite miljöombyte. Mitt huvud är fullt med grubblerier och det ser inte ut att bli bättre framöver

Tjejer är lömska varelser. Ibland skäms jag verkligen för att vara en. Man ska inte dra alla över samma kam och dra förhastade slutsatser. Men ibland vet man bara av ren instinkt och lärdom vad som försigår i deras skallar. Som tjej kan man nästan förutse hur det kommer att gå. När man ser hur deras små söta klor dyker fram är det bara att vänta på kraset. Men hur hindrar man en vän som är svag från att krasas sönder under hennes fötter?


elfte minuten

Det finns en stilla inre bön om förändring
Jag möttes av tanken på bussen idag
Den letade sig igenom allt jag trodde var
och tvingade mig ompröva alla tidigare principer

Det finns en längtan
Om något nytt och inte lika ensamt
Jag kom på mig själv med att tänka tanken idag
Jag trodde väl inte att den fanns där
Önskan. Den där om hjärtats slag i elfte minuten

Den för oss in i nya kapitel
och betyder död för självständighetens:
"jag klarar mig själv"
Det är ett vågspel på högre mark
men någons skratt har redan kastat tärningen

 


mitt mumintroll


mitt mumintroll


Fler bilder på sidan har efterlysts, och här är en bild på min bästa vän Nomi som för övrigt jobbar jättemycket nu så vi kan inte ses så jätteofta. Men söt är hon..

segla med

Nångång
måste man stanna
i det man har
och inte har
Kliva ner från tronen
böja sig för andra
Kliva ner från tronen
börja tjäna andra
och bara segla med


tomas andersson wij