vandring

Sitter i mitt rum på söder med solen skinande ute och massa kläder i högar på golvet. Men det är en bra dag. För jag har min Max här bredvid och idag åker jag hem till Gävle för att hämta mina flyttkartonger. Igår var jag ute på säkert fem promenader. På sista turen vandrade jag runt borta i gamla stan. Det är konstigt egentligen att kunna gå nästan vart som helst i centrala Stockholm från mitt hem. Ungefär som i Rom. Jag gillar det. Igår hittade jag till slut till arbetsförmedlingen. Hoppas verkligen jag hittar något jobb snart för det är så tråkigt att vara arbetslös. Syrran har dock tipsat någon om mig så jag håller tummarna att det händer något snart. Nu måste jag sluta för jag och min söta ska ut på promenad. Lovely! 

söderkis vs söderböna

Aline säger att man inte kan säga söderkis om man är tjej. Att man då är en böna. Men vem har egentligen bestämt det? Jag vet att det är så men jag kanske vill vara en söderkis och inte en söderböna. För vem vill egentligen vara en böna?

Jag ska iallafall flytta till Söder. Imorgon för att vara mer exakt. Vågar inte skriva ut min adress utifall det är massa knasiga stalkers som läser men det ligger mellan medborgarplatsen, södra station och skanstull. Och så finns det en trevlig liten grön plätt bredvid. Riktigt trevligt ska det bli.

Var hemma hos Kerra igår på födelsedags/förlovningsfest. Drack vin och baileys i trevligt sällskap och började med guitarhero men slutade upp med att skråla alla 80-tals hits som fanns på singstar. Mycket trevligt var det.

Halleluja. Io non sono come te

Redan onsdag. Tiden går så fort. Ibland får jag panik då jag känner hur tiden rinner ur mina händer. Är livet tillräckligt långt för mig? Andra minuten känns det som det aldrig ska ta slut. Som om detta kommer fortsätta vara så här i all oändlighet. Usch. Hemska tanke. Jag tror på evigheten men hoppas livet efter detta är betydligt roligare än det här.

Träffade min vän Marcus idag. Han har varit borta i Thailand i en halv evighet. Jag tyckte jag var på äventyr i Italien men hålla på så där över halva asien. Ja vissa kastar sig verkligen ut i det stora svarta och sitter och inte hemma och väntar på att något ska hända.

Stockholm imorgon. Blir en till lägenhetstitt i Bandhagen. Där har jag faktiskt aldrig varit förut. Ska bli en minst sagt spännande utflykt.

Dagens låtlista bestod av följande:

* Ani DiFranco - Untouchable Face
* Portishead - Pedestal
* Nirvana - Smells like teen spirit
* Kathryn Williams - Hallelujah
* The Cardigans - I need some fine wine and you, you need to be nicer
* Lykke Li - Dance, Dance, Dance


nytt boende?

Nu sitter jag och skriver på min bärbara dator men tittar på min gamla skärm. Blir rätt förvirrad. Det är fel på min dator och jag ska lämna in den på support, men först ska jag försöka bränna över lite bilder och så på skivor så jag inte förlorar allt om datasnubbarna skulle få för sig att ta bort något. Ni vet jag kan inte alls något om datorer egentligen. Det är som en djungel. Max skulle försöka förklara för mig igår hur man byter skärm men inte fattade jag det heller. Men idag försökte jag igen och då lyckades jag faktiskt lista ut hur man skulle göra. Jag vet att det är den enklaste saken i världen men jag fattar inte sånt som är enkelt.

Jag kanske har ett nytt boende på gång. På Söder. Ska dit på torsdag och kolla som det ser ut. Hoppas verkligen att det löser sig för läget verkar skitbra. Jag vet inte riktigt vilka som bor där, men med sånt bra läge får man inte vara alltför kräsen.

scones och film

Idag bakade jag scones. Var evigheter sen sist. Men ibland får man sådana där infall. Som att ta bussen till centrum och handla mat själv och sen vänta i mer än halvtimme i duggregn på nästa. Hade förvisso inte så mycket val. Kylen var nästan tom och stackars pappa har influensa och feber. Hoppas jag inte blir sjuk nu också.

Såg en intressant film idag. Irina Palm. En film om en medelålders kvinna vars barnbarn är döende. Hans enda chans att överleva är att de får ihop pengar till operationen. Men efter att ha fått avslag på alla lån och alla vanliga jobb tar hon till slut jobb på en sexklubb. Den var rätt gripande. Hur man kan offra så mycket av sig själv för någon man älskar. Det fick mig att fundera. Man hör de flesta säga att de skulle göra vad som helst för den de älskar. Men skulle man verkligen göra det? Om det så var att sälja sig själv?

happy valentine

Alla hjärtans dag var det igår. Efter att jag följt med Max som en liten vante på hans fotoexpediton i blåst och rusk över Stockholm så gick jag och mina kalla händer och satte oss på ett fik och drack kaffe latte medans han lekte vidare. En liten stund senare kommer han förbi med en bukett rosor till mig. Det var så fint så jag visste knappt vad jag skulle säga. Jag har tur som har honom. Han är fin minsann min pojke.



32575-80

first day

This is the first day of my life - Bright Eyes

Denna här veckan måste bli bättre än förra. Det har jag bestämt mig för. Får inte sitta inne en hel dag. Måste gå ut en liten stund iallafall. Minst en grej per dag. Det låter väl fint? Idag var jag ute på promenad i mitt område. Lyssnade på fåglar. Tittade runt. Lyssnade på ipoden. Ska försöka få något mer vettigt gjort också.

melodifestival och städning

Jag har gjort något jag inte har gjort på aslänge. Tittat på en deltävling till melodifestivalen. Då förstår ni vilken tråkig lördagskväll jag haft. Och inte gav det mycket glädje och underhållning heller. Massa falsksång och bitar man hört så många gånger förr. Vad har hänt med svt eller ska man säga Sverige?

Innan det har jag städat varenda milimeter (nästan) av mitt rum. Lika roligt det. Men nu är det iallafall dammfritt. Vi får se hur länge det håller i sig.

Såå. Tyck synd om mig. Någon

I went for a walk

Var ute och promenerade en stund i boulognern idag på eftermiddagen. Var och tittade på änderna som simmade runt i gavleån. Kändes konstigt utan Max. Saknade honom så mycket att jag till och med ringde telefonsvararen och lyssnade på några meddelanden han lämnat några dagar innan. De var fina iallafall.

Sen träffade jag min vän Anna-Sara på flanör och satt och pratade en stund över en fika. Mycket trevligt. Hoppas det är fint väder imorgon också. Kanske det blir en till promenix



32575-76       3


32575-74

phone call

Fick ett minst sagt konstigt telefonsamtal idag. Hon som ringde sa: hej jag heter xxxxx och ska ha hand om din träning på balettakademin. Jag hade somnat på soffan efter att knappt ha sovit något på natten och jag svarade väl något i stil med what ???!! Sen fortsatte den virriga tjejen att pladdra på om att jag hade så lysande utsikter och att de verkligen ville sattsa på mig och min stil osv. När jag väl lyckades få en syl i vädret hade hon redan gått igenom mina kommande veckors planering och allt möjligt annat. Jag kände mig något road och något påhoppad. Jag förundras ibland av hur mycket vissa människor faktiskt kan snacka. Jag vet att jag inte tillhör den tysta typen men jag skulle inte kunna prata med fel person i flera minuter så där. Anyway när budskapet väl gick fram, att hon hade ringt fel person så kunde hon liksom ändå inte ge sig och säga ursäkta att jag ringt fel och lägga på utan började istället tänka högt hur detta hade kunnat gå till och fortsatte pladdra på. Till slut fick jag säga ursäkta men jag har inte tid just nu, lycka till med ditt sökande och hejdå. Annars hade jag säkert fortfarande suttit kvar med luren i örat.


galet

Min syster ringde mig idag och berättade att hon hade varit till svenska kyrkan i Wien i helgen och ätit semlor. När jag kom hem till min mamma så fick jag en egen sådan. Det är konstigt egentligen. Man kan äta några tuggor, sen mår man illa. Tycker man borde lärt sig det vid det här laget men icke.

Nåväl på vägen in till stan idag fick jag byta buss två gånger innan jag kom fram. Den första bussen jag åkte med började låta och lukta konstigt och rätt var det var så lät det som något exploderade. Som tur var så var den första bussen sen så nästa buss kom strax efter. Men det blev något fel på den också så vid rådhuset fick jag byta buss igen. Ack och ve.

sunday update

Tråkiga Söndag. Hände i stort sett ingenting. Inte för att det brukar göra det andra dagar heller men ändå. Satt inne hela eftermiddagen tillsammans med min pappa och lekte med photoshop. Trots att man ses varje dag och pratar mycket och så, så var det ändå länge sedan nu som vi verkligen umgicks en hel eftermiddag. Var mycket trevligt faktiskt.

Min depression blir bara värre och värre. De sista dagarna har varit hemska. Har haft panikångestattacker minst en gång om dan och har fått tillbaka abstinensen. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Bävar för att börja med piller igen men vet inte om det finns någon annan bra lösning. Men jag hoppas hoppas.

I do do do love you!

helg

Ok jag är världens sämsta på att uppdatera. Jag vet. Men iallafall. Har mått jättdåligt i flera dar. Varit sjuk, haft feber och inte kunnit sovit normalt sen jag och Max slutade prata. Inte alls bra. Det har varit riktigt hemskt. Skulle åkt till Sthlm igår och träffat en vän men jag orkade inte. Aline var här en stund på kvällen och tittade på film med mig. Sen så pratade jag med Max. Shit vad jag saknar honom. Varför ska kärlek vara så brutal?

Idag ringde Aline och väckte mig. Micke skulle åka till studion så hon kom förbi och vi låg i min soffa under massa filtar och kollade på en film som heter guldkompassen. Väldigt förvirrande. Nu var jag rätt borta under delar av filmen (somnade) men jag tror inte det var någon hitfilm i vilket fall.